Arduino nedir Çeşitleri nelerdir soruları, son dönemde ilgi çeken sorular arasında yer almaktadır. Arduino, 2003 yılında; Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe ve David Mellis tarafından geliştirilmiş bir mikro denetleyici kart ve platform olma özelliğine sahiptir. Her geçen gün yeni Arduino kartları ve çeşitleri ortaya çıkmaktadır. Bu kartların farklı çeşitleri sürekli olarak ortaya çıksa da şu an için piyasada bulunan belirli kart çeşitleri vardır.
Bunların başında:
- Arduino Uno,
- Arduino Leonardo,
- Arduino Micro,
- Arduino Robot,
- Arduino Esplora,
- Arduino Mega,
- Lilypad Arduino,
- Arduino Nano yer almaktadır.
Popüler olan bu kartlar dışında da pek çok Arduino kart çeşidine de rastlamak mümkündür. Arduino, çeşitli sensörlerden gelen sinyalleri okuyarak bilgileri belirler ve işlem yapmaya imkan tanır. Arduino Uno Nedir sorusu sıklıkla duyulmaktadır. Arduino Uno, açık kaynaklı bir mikrodenetleyici kart olarak Microchip ATmega328P mikrodenetleyicisine dayanmaktadır.
Arduino Nedir? Nasıl Kullanılır?
Arduino nedir sorusu kadar nerelerde ve nasıl kullanıldığı da merak edilmektedir. Örneğin; hava karardığı zaman ışığın yanmasını ve hava aydınlandığı zaman da ışığın sönmesini sağlamak, Arduino ile oldukça basit işlemler arasında yer almaktadır. Bunun dışında, sinyal geldiği zaman motor çalıştırmak ya da durdurmak da imkan dahilindedir. Alarm sistemlerinde de Arduino’dan faydanılmaktadır. Ortamda herhangi bir hareket olduğunda alarmın çalışması sağlanabilmektedir. Bu sayede, her olaya bir tepki verebilecek şekilde elektronik uygulamalar yapılabilmektedir. Arduino Nedir ne İşe Yarar sorusuna da bu şekilde genel bir cevap verilebilmektedir.
Arduino Programı İle Neler Yapılabilir?
Arduino programı açık kaynaklı, herkesin kodlamaya ve devre şemalarına erişebildiği bir yapıya sahip olduğundan herkesin erişerek kullanabileceği bir karttır. Sistemde her şey açık olduğu için, isteyen herkes kendi Arduino’sunu yapabilmektedir. Arduino daha çok robotik ve elektronik uygulamaların prototiplemesinde kullanılmaktadır. Ayrıca düşük maliyetli olduğu için, seri üretime geçmeyecek tek seferlik işlerde de sıklıkla tercih edilmektedir.
Arduino ile prototipleme dışında, çizgi izleyen ve engellerden kaçan robotlar yapılabilmektedir. Ayrıca, akıllı ev sistemleri kurarak, eve varmadan pek çok şeyi yapmak da mümkündür. Kombi ısıtmak ya da sıcak su için su ısıtıcısını çalıştırmak bu eylemlerden basit olanlarıdır. Arduino Nedir kısaca bir cevap vermek yerine konu hakkında çok sayıda açıklama yapılabilir. Akıllı evler için hırsız alarmları yapmak gibi işlemler, Arduino ile son derece kolaydır. Arduino’nun kullandığı dil, C ve C++ dillerinden türeyen özel bir dildir.