Kodlama nedir kısaca açıklamak gerekirse; herhangi bir yazılımın temelini kodlamaların oluşturduğu söylenebilmektedir. Daha önce Arduino ile ilgili yazımızda da kodlamadan bahsetmiştik. Kodlama, yani diğer bir ismi ile programlama; bilgisayara, cep telefonuna, tabletlere ya da elektronik devrelere ve hatta robotlara ihtiyaçlarımızı karşılamaları için kendi dilinde neler yapmaları gerektiğinin anlatılmasıdır. Web sitelerin ve uygulamaların oluşturulmasında kodlamalar yardımcı olmaktadır. Tüm yazılımlar kodlar ve kodlama sayesinde çalışmaktadır. ENIAC genel kullanım amacına sahip olan ilk bilgisayar olma özelliğine sahiptir. ENIAC makine dili ile programlanmıştır. Kodlama dili seviyelere ayrılmaktadır ve her biri kendi içinde farklı metotlar barındırmaktadır. Dillerin seviyeleri, insan diline yakın olup olmamaları ile tanımlanmaktadır.

Kodlama Nedir Ne İşe Yarar?

Kodlama Nedir ne İşe Yarar sorusu kadar kodlama dilleri arasındaki farklar da merak edilmektedir. Yazılımın temelini kodlamalar oluşturmaktadır ancak programlama ile yapılabileceklerin üst sınırı nelerdir? Assembler gibi düşük seviyeli diller makine diline daha yakın bir dil olma özelliğine sahiptir. Visual Basic gibi yüksek seviyeli diller insan diline daha yakındır. Orta seviyeli diller olarak ise; C, C++, C# ve Java gibi diller dikkat çekmektedir. Bilindiği gibi kod yazmak ve herhangi bir yazılımı üretmek için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

Günümüzde kodlama yapabilmek için telefon ve tabletler de kullanılabilmektedir. Yani yalnızca bilgisayarla kodlama yapılmamaktadır. Sonuç olarak; kodlama nedir, nasıl yapılır hususunda kullanılabilecek çok sayıda cihaz bulunduğu söylenebilir. Ancak profesyonel anlamda bir kodlama yapabilmek için bilgisayar kullanımı oldukça önemlidir. Kodlama AMACI çok çeşitli olabilmektedir. Ancak, kodlamaya başlamadan önce algoritma hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Kodlama Eğitimi Nasıl Alınabilir?

KODLAMA Eğitimi artık tüm ülkelerin dikkate aldığı bir konu olmuştur. Teknolojinin faydalarından yararlanmak isteyen ülkeler, kodlama ile ilgili dersleri müfredatlarına koymuştur. Üniversiteler seçmeli kodlama dersleri ile bu süreci desteklerken, şirketler de çalışanlarının kendilerini bu alanda geliştirmelerini beklemektedir. Kişinin yaşı ne olursa olsun, her kişiye uygun bir kodlama eğitimi bulunmaktadır.

Kodlama nedir ve kodlamaya nasıl başlanır soruları için temel düzeyde bir kitap alınabilir. Bunun dışında, dijital eğitimlere katılmak ve videoları Youtube üzerinden takip etmek de mümkündür. Bu sayede kodlama konusunda kısa sürede bilgi sahibi olmak ve uygulama aşamasına geçmek mümkün olacaktır. Robotik KODLAMA Nedir Nasıl Yapılır sorusu için daha kapsamlı programlama eğitimi almak yararlı olabilir.