Toplum 5.0 Konferansı İnovasyon İçin Eğitim Vakfı tarafından organize edilen, amaç olarak bilimsel çalışmaları destekleyen önemli bir konferans. Toplum 5.0, bilim insanlarının online olarak bir araya gelerek kendi, çok disiplinli araştırma sonuçlarını Türkçe ve İngilizce olarak anlattıkları ve tartıştıkları bir platform. Konferansın kapsamı bununla sınırlı değil.
Toplum 5.0 ile:
- Farklı alanlardaki akademisyenleri bir araya getirmek,
- Farklı alanlardaki gelişmeleri multidisipliner bir bakış açısı ile değerlendirmek,
- Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözümler üretmek,
- Toplum 5.0’in fayda sağlayacağı diğer alanları belirlemek,
- Keidanren tarafından belirlenen 9 ana başlık ile ilgili ortaya çıkan yenilikler hakkında konuşmak hedefleniyor.
Keidanren’in dokuz ana başlık altında toplanan küresel konular şöyle sıralanabilir:
- Şehirler ve Bölgeler,
- Enerji,
- Afet Önleme,
- Sağlık,
- Tarım ve Beslenme,
- Lojistik,
- Ürünler ve Hizmetler,
- Finans,
- Kamu Hizmetleri.
Toplum 5.0 Bilime Katkısı Nedir?
Toplum 5.0, dünya genelinde bilim insanlarının bir araya gelerek dünyada gözlemlenen küresel sorunlar hakkında istişarede bulunmayı hedefliyor. Bu sayede dünyadaki küresel sorunlara yönelik çözümler bulmak da konferansın en önemli amacı olarak dikkat çekiyor.
Toplum 5.0 ve benzeri konferanslar sayesinde bilime ciddi düzeyde katkılar sağlamak mümkün. Bilim toplulukları bu ve benzeri organizasyonlar sayesinde küresel sorunlara çözüm bulmak adına bilgi birikimlerini paylaşarak küresel sorunları aşmada dünyaya yol gösteriyor.
Toplum 5.0 Konferansı’nda Hangi Konular Konuşulacak?
Konferansta üzerinde özellikle durulan çok sayıda tema bulunuyor. Ancak elbette konferansın kapsamı bu çerçevede belirlenen konularla sınırlı değil. Ana konularla ilişkili olan her konu, konferans kapsamında işlenebilir.
Konferans Hangi Tarihler Arasında Gerçekleşecek?
Toplum 5.0 Konferansı dünya genelinde tüm katılımcılara açık bir şekilde gerçekleşecek. 14 ve 15 Nisan tarihlerinde online olarak konferansa katılım sağlamak mümkün. Bunun için konferans kaydınızı oluşturmanız yeterli. Kayıt için 10 Nisan 2023 tarihine kadar süre mevcut. Bu süreye kadar katılımcı bilgilerinizi içeren açıklama bilgileriyle birlikte kayıtlı ücretini İnovasyon İçin Eğitim Vakfı’nın hesabınıza göndermeniz gerekiyor.
Organizasyon Komitesinde Kimler Yer Alıyor?
- Esra Yüksel Acı-Marmara Üniversitesi,
- Funda H.Sezgin-İstanbul Üniversitesi,
- Gamze Sart-İstanbul Üniversitesi,
- Ercan Sarıdoğan-İstanbul Üniversitesi,
- Gülsena Samsunlu-İstanbul Medipol Üniversitesi.
Konferans Programında Neler Var?
14 ve 15 Nisan 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek olan Toplum 5.0 Konferansı farklı konularda panellerden oluşuyor. Konferansın ana teması ise Toplum 5.0’ın Çevresel, Sosyal ve Ekonomik Etkileri… Toplum 5.0 Konferansı kapsamında, 14 ve 15 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan panellerin moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi’nden Esra Yüksel Acı üstlenecek. Konferans kapsamında gerçekleştirilecek olan paneller hakkında link üzerinden detaylı bilgi almanız mümkün.
Konferans Bana Neler Katacak?
Toplum 5.0 Konferansı çok sayıda katılımcıyı ağırlamayı hedefleyen bir organizasyon. Bu yönüyle dünya genelinden önemli bilim insanlarının katılımını bekliyor. Konferans kapsamında tüm toplumları ilgilendiren evrensel konular hakkında çözümler aranıyor. Toplum 5.0 Konferansı’na katılım sağlayarak küresel sorunlar üzerine ortaya koyulan çözümün bir parçası olabilirsiniz.
14 ve 15 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek Toplum 5.0 Konferansı hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız. Link üzerinden sunulan telefon numaralarıyla iletişime geçebilirsiniz.
Toplum 5.0 Konferansı, İnovasyon İçin Eğitim Vakfı tarafından organize edilen uluslararası bir konferans. İnovasyon İçin Eğitim Vakfı’nın daha önce düzenlediği pek çok organizasyon bulunuyor. İnovasyon İçin Eğitim Vakfı hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız web sitemize göz atabilirsiniz.